Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори малко за победата над Янко

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори малко за победата над Янко
Коментари Харесай

Григор: Бях концентриран върху силните си страни, Агаси е страхотна личност

 Григор Димитров даде единствено сет на Типсаревич на старта в Мелбърн
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори малко за успеха над Янко Типсаревич и повече за Андре Агаси и решенията си в последната година. 

Гришо стигна до триумф против сърбина с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 в първия кръг на шампионата от Големия шлем - Открито състезание на Австралия. Това е втора победа за хасковлията в шест мача с Типсаревич.

" Миналото си е минало. Знаех, че Янко е доста подъл противник. Бях наясно с това, което той може. Имали сме много срещи, само че те са в историята. Не съм се прибирал обратно. Гледах единствено напред и към този мач посред ни. Това беше първи дуел за мен през годината в Големия шлем и се веселя, че бях задоволително съсредоточен върху моите мощни страни и демонстрирах на какво равнище съм сега.

С Агаси прекарахме четири седмици дружно по време на предсезонната подготовка. Това беше най-хубавото, което можех да желая. Той е тук в този момент, само че ще забележим по какъв начин ще продължим в идващите шампионати, изключително що се отнася до пътуването. Честно казано не сме коментирали програмата ми.



В средата на предишния сезон с моя треньор Дани Валверду седнахме и си поговорихме. Решихме, че би трябвало да създадем нещо, с цел да продължим да се развиваме, искахме да прибавим нещо, с цел да извлечем максимума от капацитета ми.

Трябваше ни някой, на който можехме изцяло да се доверим. И Андре беше точният човек. Познавам го от 14-годишен. Той е страхотна персона на и отвън корта. Научих доста нови неща от него. Смятам, че към този момент съм по-добър човек ", сподели Димитров.

Във втория кръг Гришо ще срещне уругваеца Пабло Куевас. 3-годишният южноамериканец три пъти е излизал против българина, като има една победа, която е на клей, а другите два мача на твърди кортове са извоювани от Григор. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР